tiistai 28. tammikuuta 2014

Sairaskertomuksia

Tasan vuosi sitten sairastuin eka kerran angiinaan sitten esiteini-iän ja sen jälkeen olenkin ollut kipeänä kahdeksan kertaa. Angiinoja kertyi viime vuodelta kolme, lisäksi viime vuotta ilostuttivat vatsatauti, kaksi ylähengitystietulehdusta, joista toinen vei muutamaksi päiväksi kokonaan äänen sekä vuoden ehdoton kohokohta, kahden viikon virtsatietulehdus, johon vasta kolmas antibioottikuuri tehosi. Viime viikon vietin siis lähes kokonaisuudessaan sairaslomalla kuumeen ja flunssan takia ja tänään kirjoitettiin taas kolme päivää sairaslomaa. Alkaisko pikkuhiljaa jo riittää?Tulin eilen sekä työpaikalla että täällä blogissakin todenneeksi, että visiitti työterveyteen saattaa olla pian ajankohtainen, jos kurkkukipu ei ala helpottaa. Se visiitti tulikin sitten jo tänä aamuna, kun puolikuntoinen olo vain jatkuu, viime yö meni jälleen huonon olon takia vähillä unilla, kurkkukipu ei vaan oo yli viikon aikana helpottanut paljoakaan ja kun vielä poikaystävä aamulla soitteli olevansa angiinan oireiden kourissa niin olihan se pakko itsekin mennä nieluviljelyyn. Ekaa kertaa multa otettiin samalla myös tulehdusarvot, mikä oli tosi hyvä juttu, jos tämä ei sitä angiinaa vaikka olekaan. Työterveyshoitaja arveli, että oon saattanut viime viikolla sairastaa influenssan ja nyt sitten mahdollisesti jokin jälkitauti. Huomennapa se sitten selviää, kun saa testien tulokset, että mitä tällä kertaa. Oon saanut tuolla työterveydessä vähän vaihtelevanlaatuista hoitoa, mutta nyt kaikki sujui tosi hyvin.

Poikaystävä tosiaan sai myös angiinadiagnoosin tänään, joten todennäköisin vaihtoehto on, että minä sen häneen olen tartuttanut. Siitä olen ollut aika pahoillaan, vaikka poikaystäväni onkin ollut hyvin ihana ja ymmärtäväinen siitäkin huolimatta, että angiina on ikävä ja kivulias tauti, ja antanut minun viime viikollakin sairastaa luonaan, vaikka flunssa ja angiina on tosi tarttuvaa.


Kuten jo aiemmin todettu, maailman paras poikaystävä. <3

Nyt sitä sitten saikkuillaan taas torstaihin asti ja harmittaa kyllä aika kovin, kun töihin oli eilen niin kiva palata muksujen luo ja tosi harmi oli tänään taas heti aamulla lähteä lääkäriin. Vaan eipä sitä auta sairaana itseään töihin pakottaa, tulihan se eilen huomattua että ei siellä auta näin kipeän kurkun kanssa olla kun puhuminenkin tekee kipeää ja hiljaa tuossa työssä on mahdoton olla. Jos nyt sitten sais itsensä jo vihdoin terveeksi, ei ihan vuoden työntekijä -palkintoakaan tällä sairastamisella saa...Syy tälle sairastamiselle on melko varmasti viime vuonna syödyt kuusi antibioottikuuria, kun nehän ei tunnetusti mitään hyvää tee kehon omalle vastustuskyvylle. Jos jollain on hyviä vinkkejä miten vastustuskykyä vahvistaa, niin tännepäin vaan! Sinkkiä, d-vitamiinia ja monivitamiinia jo syön eikä ole pahemmin auttanut. Sinkki tosin parantanut mun ihoa tosi paljon joten jotain hyötyä on siitäkin ollut.

Täällä jatkuu nyt sairastaminen ja lepäily ja huomisten testitulosten odottaminen. Parempaa viikonjatkoa teille!
Kuvat weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti