perjantai 24. helmikuuta 2017

Vauvaa varten

Onpas ollut kiva kun nyt raskauden myötä löytyi tää into bloggaamiseen. :D Mulla ei oo hirveästi ollut ketään lähipiirissä kenen kanssa näitä asioita jutella, niin on ollut kiva kirjoitella niitä tänne ylös. Ehkäpä sit joskus vuosien päästä on hauska lueskella näitä fiiliksiä. :)

Hankinnat vauvaa varten on yks juttu mikä pyörii nyt koko ajan mielessä, kun raskaus on pidemmällä. Heti kun saatiin tieto raskaudesta, juteltiin miehen kanssa, että katsellaan kaikessa rauhassa isompia hankintoja varsinkin käytettynä ja ostetaan pikkuhiljaa kun jotain sopivan hintaista löytyy.

Ensimmäinen isompi hankinta oli vaunut. Ne oli ainoa asia, mitkä oli mulle tärkeää saada uutena, koska halusin 3 in 1 -tyyppisen ratkaisun, missä on siis samaan runkoon sopiva vaunukoppa, ratasosa ja turvakaukalo adapterilla. Turvakaukaloa en käytettynä halunnut ostaa. Kyttäilin netistä tarjouksia vaunuihin aika pitkään, joulun välipäiväalesta Oz Babyn nettikaupasta löytyi sitten eniten kiinnostavalta merkiltä toi koko setti vaunusuojilla hintaan 645. Punainen väri miellytti myös, joten laitettiin setti tilaukseen ja ollaan ainakin näin kokoamisen ja koeajon perusteella tosi tyytyväisiä. Runkoon on helppo kiinnittää osia ja ottaa pois, vaunut on kevyet ja renkaat on isot. Vaunujen alla on iso säilytystila.

Vaunujen merkki on Britax Smile 2. Tähän päädyttiin lähinnä empiirisen tutkimuksen kautta, katselin vaunuja sekä töissä että missä ikinä liikuttiin ja Britax vaikutti kätevyydeltään ja ulkonäöltään meille sopivalta. Merkki myös vaikuttaa suht laadukkaalta mutta samalla hinta pysyy suht kohtuullisena. Suosittelen muillekin vaunuja etsiville aloittamaan jo ajoissa vaunumerkkien ja -tarjonnan tutkimisen. Tämä Britaxin setti pitäis mennä meillä nyt kolme vuotta ainakin, turvaistuimen tietysti joutuu välillä uusimaan.

                                          

Tori.fi on ollut meillä kovassa käytössä raskauden alusta, siellä ollaan myös vertailtu hintoja ja tarjontaa. Sieltä löytyi jo aika alkuvaiheessa raskautta Tripp Trappin syöttötuoli, johon tapani vastaisesti kehitin pakkomielteen, että sellainen on saatava. Sitä nyt ei heti alkuun tarvitsekaan, mutta uutena maksavat paljon, ja sen pitäisi meillä myös mennä sitten vuosia. Hakusessa olis siihen mahdollisesti vielä käytettynä newborn set, johon vauvan saisi hengailemaan vähän korkeammalle kuin sitteriin esim. ruuanlaiton ajaksi.


                                                              

Pinnasänky saatiin lahjoituksena mun kaverilta. Mitään vaatimuksia sille ei ollut muutenkaan, pinnis kuin pinnis, ajaa varmasti asiansa sen pari vuotta mitä käytössä on. Sänky sijoittuu vauvan huoneeseen, ja kovasti haluaisin vielä jonkun kehdon hankkia meidän sängyn viereen alkuajoiksi. Sitäkin oon käytettynä katsellut, mut ihan hirveästi siitä en viitsisi maksaa. Petivaatteita sänkyyn tarvitsee vielä hankkia, ja mobilen haluaisin myös.

Hoitopöytää alettiin katsella myös loppusyksystä. Ikeasti löytyikin silmää miellyttävä ja tarpeisiin sopiva, mutta tässäkin toki haluttiin päästä edullisesti, hoitopöytä kun aktiivisessa käytössä on ehkä vuoden verran. Käytettynä ei oikeen meinannut löytyä tarpeisiin sopivaa, emme halunneet mitään massiivista ja oli aivan ehdotonta, että pöydässä on vetolaatikot. Viime viikolla löytyi sitten juuri sopivan näköinen 20 eurolla. Käytiin se tällä viikolla kotiin hakemassa ja on kyllä juuri tarpeisiin sopiva ja kuin uudenveroinen, vaikka oli edullinen.


                                                     

Vauvan huone on nyt seinien maalaamista vaille valmis. Tästä asiasta meillä on käyty paljon keskustelua, koska meillä on ollut huoneen ilmeestä eriävät näkemykset. Jonkinlaiseen kompromissiin ollaan tässä nyt pääsemässä ja viikonloppuna olis tarkoitus mennä maalikauppaan vähän kyselemään vinkkejä. Odotan jo kovasti, että saadaan seinät kuntoon ja laittamaan huone lopulliseen muotoonsa!

Muiden hankintojen kanssa oon ollut yllättävän maltillinen. Ekat vauvanvaatteet ostin lähempänä raskauden puoltaväliä vasta ja niitä puuttuu edelleen paljon. Olen ajatellut, että aikaa on kyllä ja ehkä näin pikkuhiljaa tulee tehtyä vähän järkevämpiä ja taloudellisempia hankintoja. Saimme äitiyspakkauksen tällä viikolla ja se on kyllä mahtava! On melko onnekas olo asua Suomessa, että noin kattavan paketin saa ilmaiseksi.

                                                        


Lähiaikojen suunnitelma on tehdä inventaario siitä, mitä vielä puuttuu ja hankkia sitten pikkuhiljaa. Toukokuun alkuun mennessä haluaisin saada suurimmilta osin huoneen ja hankinnat kuntoon.

Tämä oli ihan eka juttu mitä ostin vauvalle juuri ennen joulua. :)

                                                             

Raskauteen liittyy tietysti hankinnat myös itselle. Alkuraskaus turvotti mun vatsan aika nopeasti niin, että jouduin jo viikolla 12 ottamaan äitiyshousut käyttöön. Ensimmäiset ostin ihan kirpputorilta ja muutaman vaatteen vähän myöhemmin H&M:n äitiysosastolta. Pukeutuminen on tuottanut mulle kyllä pulmia. Olen pitkä ja mun pituus on tuossa keskivartalon kohdilla, joten nyt kun maha kasvaa edes äitiyspaitojen pituus ei meinaa riittää. Ihan hirveästi ei viitsis vain tätä aikaa varten vaatteita ostaa, kun niitä ei kauan tarvitse. Äitiysfarkut alkoi aika pian kiristää ja painaa, joissain on liian lyhyt vatsaresori ja farkut pysyy huonosti ylhäällä. Oon lähinnä käyttänyt sukkahousuja ja legginsejä, mekkoja ja pitkiä toppeja ja neuleita. Mekkojen kanssa alkaa nyt myös tulla se ongelma, että pituus ei riitä. Talvikelit tuo haastetta tietenkin, varsinkin ulkovaatteiden suhteen joita töiden takia tarvitsen päivittäin paljon. Missään nimessä en enää näitä viimeisiä talven viikkoja varten osta äitiystoppavaatteita, joten käytössä on ollut miehen talvitakki ja omissa ulkohousuissa on kiinnityksenä ponnariviritelmä, jotta housut vielä hetken mahtuu päälle vyötäröltä.

 Tässä pari mun lemppariasua viime ajoilta.

Oon ollut jotenkin tosi varovainen raskauden ajan, vaikka kaikki on mennyt hyvin. En oikeen uskalla hössöttää ja hankkia kaikkea, jos vaikka jotain sattuisikin. Mietin eilen, että miksi pelkään jotain, minkä sattumiselle on noin 2,5% todennäköisyys. Nää on näitä raskausaivojen selittämättömiä juttuja. Ehkä siksikin on kivaa kirjoittaa tänne, kun se auttaa mua iloitsemaan ja nauttimaan tästä ajasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti