torstai 22. lokakuuta 2015

Arkihöpinää

Jes, blogiaikaa! Ulkona sataa jo toista päivää, niin eipä hirveesti houkutellu lähtee lenkille enää kun työmatkapyöräilystäkin on vaatteet vielä kuivumassa. Sinänsä harmillista, koska olis kyllä tehnyt mieli vielä käydä lenkillä, mutta toisaalta ihan mukava kökötellä takkahuoneen lämpimässä villasukat jalassa kelailemassa elämää. :) Kynttilät ja teemuki puuttuu, mut nekin varmaan ehtii vielä.

Ihan arkikuulumisia ajattelin kerrankin laittaa kun näin pian sitten edellisen merkinnän tulee seuraava.

Oon tässä viime aikoina huomannut, että aika paljon aikaa löytyy arkisinkin moneen asiaan, kunhan sen erikseen tekee. Mulla se on tarkoittanut kalenteriin asioiden ylös kirjoittamista. Oon ollut koko aikuisikäni tosi huono käyttämään kalenteria, pääasiassa koska mulla on tosi hyvä muisti niin oon nähnyt sen vähän turhana Mut se on sitten kai vanhuus mikä on ajanut siihen, että kun asiat lukee kalenterissa niin ne pysyy paremmin järjestyksessä päässä ja tulee paremmin tehtyä sitä mitä pitää, ja haluais.

Oon viime aikoina kirjoitellut ylös esimerkiks ne liikuntajutut mitä haluaisin viikolla tehdä ja suunnitellut ne työvuorojen mukaan, ettei sitten voi vedota siihenkään ettei ole aikaa. Töissä oon kirjoitellut tehtäviä asioita päivien kohdalle, niin tulee sitten tehtyä edes ne tärkeimmät kun kaikkeen ei aina oo aikaa. Jotenkin kuitenkin tuntuu et sitä aikaa tulee kun kirjoittaa ylös mitä käytössä olevalla ajalla vois tehdä. Hyvin suunniteltu jne. Jää sitte aikaa myös tällaisiin juttuihin mihin vielä pari kuukautta sitten ei tuntunu millään arkisin olevan aikaa, niinkuin blogi.
Eksyin kesän lopulla lukemaan ihanaa parisuhdeblogia (http://annajasebastian.indiedays.com/), josta poimin meidän parisuhteen arkeen kuulumisten vaihdosta työpäivän jälkeen. Ollaan otettu tavaksi, että syödään yhdessä lämmin ruoka alkuillasta kun ollaan molemmat tultu töistä ja siinä samalla käydään työpäivät läpi kertomalla yksi positiivinen ja yksi negatiivinen asia työpäivästä. Niinkuin tuolla blogissakin luki niin helposti asiat kuittaa vaan sanomalla "ihan hyvin", mikä ei sitten taas kerro oikeestaan mitään päivästä. Ja sitten jos sattuu olemaan huonompi päivä niin ei jää turhaan negistelemään kun valitsee vaan sen yhden kurjan jutun ja saa kertoa ja käsitellä sen. On muuten ollut tosi kiva juttu tämä. Meillä on tosi erilaiset työt, eikä kumpikaan oikeen tiedä toisen työstä käytännössä paljoakaan niin tulee paljon enemmän käytyä juttuja läpi.

Oon tosiaan tehnyt vähän suunnitelmaa miten sais lisättyä liikuntaa arkeen, ja tällä viikolla onkin tullut jo ihan kivasti lisäliikuntaa iltaisin. Tykkäsin parisen vuotta sitten pilateksesta kovasti ja sen oon aloittanut taas. Työmatkat tulee tosiaan pyöräiltyä päivittäin, mihin oon taas tykästynyt kovasti. Pääasiassa siksi kun saa ite päättää aikatauluistaan eikä tarvii juosta bussien mukaan ja odotella pysäkillä, ja onhan se reilu puol tuntia pyöräilyä päivässä tosi hyvää liikuntaa. Kyllä oon sen itessäni huomannut, että hyvää on tehnyt. Mietin jopa, että jospa olisin niinkin reipas, että pyöräilisin koko talven läpi. Tuli sitä melko extremeolosuhteissa Oulussa tehtyä kolmisen vuotta, joten vois hyvinkin yrittää. Jos ihan karsea keli iskee niin meneehän sitä noita busseja tuosta sitten. Täällä syrjempänä kaupungista tosiaan vaan vähän harvemmin niin joutuu aikatauluttamaan ihan eri tavalla työmatkoja, menemään töihin aiemmin tai odottelemaan töissä työpäivän jälkeen, että bussi tulis. Pyörällä on niin mukavan vapaata, ja on kiva et samalla tulee tehtyä terveysteko itselle. :)


                                                  

Lokakuu on mennyt jotenki ihan tajutonta vauhtia, tuntuu, että ihan vastahan se syyskuu loppu, mutta ens viikolla on jo marraskuu. Kuukauden päästä alkaa töissä jo jouluaskartelut ja joululaulujen opettelu. Tämäkin viikko meni kuin hujauksessa, huomisen perjantain otan kyllä ilolla vastaan. Viikonlopuksi olis tiedossa illallista tuttujen pariskuntien kanssa ja ihan pitäis kaupungin yöelämääkin pitkästä aikaa tsekata. Eipä oo aikoihin tullu sillä tavalla liikenteessä oltua, siitäkin sen huomaa kun ikää tulee lisää, ettei oikeen enää huvita. Ihan innolla kuitenkin silloin tällöin laittautuu ja käy jossain, tekee parisuhteellekin hyvää kun käy yhdessä vähän tuulettumassa. :)

Semmoset höpinät sitten tällä kertaa, pitänee kohta valmistautua ruokkimaan lemmikit ja käyttämään koira ulkona, sitten on mieskin varmaan jo iltatöistä kotona niin voi loppuillaksi käpertyä kainaloon syysillan sadetta ja pimeyttä karkuun. Kivaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti