torstai 13. maaliskuuta 2014

Musiikkia merien takaa


Hahhah, no tulipas tosiaan uhrattua blogille aikaa. :D Vaan kylläpä teki hyvää pari päivää vaan makoilla peiton alla ja maratoonata mieluista tv-sarjaa! Angiinaa multa ei sittenkään löytynyt, mikä oli kyllä helpotus. Olokin on parantunut juuri niinkuin pitääki, flunssa helpottaa pikkuhiljaa ja ääni on palautunut. Huomenna siis suunta on työpaikka vielä yhden päivän ennen viikonloppua. Käy tää näinkin. :D

Ajattelin tänään kirjoitella yhdestä mun rakkaimmasta mielenkiinnon kohteesta eli aasialaisesta popmusiikista. Tää merkintä on ollu mulla luonnoksissa jonkun aikaa, koska tämä on niin laaja ja mulle tärkeä asia, etten ihan kerralla saanu tehtyä loppuun.

Haastan jokaisen tätä lukevan kuuntelemaan ainakin yhden biisin tästä merkinnästä! Aasiasta löytyy niin paljon hyvää, länsimaalaista poppia vastaava musaa, joten ennakkoluulot nurkkaan. ;)

Vuonna 2006 japanilaisesta animaatiosta ja sitä kautta myös japanilaisesta musiikista kiinnostunut ystäväni näytti mulle tämän musiikkivideon:


Bändi on nimeltä w-inds. ja rakastuin välittömästi. Bändi on edelleen mulle hyvin tärkeä ja kolme vuotta sitten suuri unelma kävi toteen, kun pääsin Tokiossa bändin näkemään livenä. :)

Aasialaisessa popmusassa käy usein niin, että kun tutustuu yhteen bändiin/artistiin niin sitä kautta tutustuu myös kouralliseen muita bändejä. Aika pian w-inds.in jälkeen löysin etelä-korealaisen bändin nimeltä Dong Bang Shin Ki.
Tuolla bändillä on ollu mun elämään aivan valtava vaikutus, elämäni vaikeimmista hetkistä oon selvinnyt heidän musallaan ja energiallaan. Bändi oli huippuaikoinaan aivan käsittämättömän suosittu, olivat Guinnessin ennätyskirjassakin maailman suurimmalla fanclubilla. Bändi hajosi muutama vuosi sitten sisäisiin ristiriitoihin ja pojat tekevät nykyään musiikkia kahdessa ryhmässä, joista toinen edelleen saman levy-yhtiön alla ja käyttää edelleen nimeä Dong Bang Shin Ki (DBSK).

Kolme entistä jäsentä musisoivat nykyään nimellä JYJ:Ja DBSK näyttää nykyään tältä:
Seuraavassa muita mun suurimpia suosikkeja aasialaisen popmusan saralta.

Fly To The Sky:Lee Minwoo:


(Minwoo on yksi hurmaavimmista miehistä, jonka tiiän, huhhuh. :D)


2PM. Voisinpa melkein sanoo, että mun ehdoton lempibändi. Myös tämän sain Tokiossa nähdä livenä. :)

Noi oli kaikki w-inds.ia lukuunottamatta etelä-korealaisia bändejä, joten seuraavaksi niitä japanilaisia suosikkeja!

An Cafe, japanilainen visual kei -rockbändi. Oon kaksi kertaa ollu Suomessa näitä hauskoja poitsuja kattomassa ja kyllä nämä on vaan sellainen piristysruiske nämä kundit ettei paremmasta väliä. :))) Pojat oli just kaks päivää sitten taas Suomessa, harmikseni tää keikka oli menny multa kokonaan ohi, mut ens kerralla sitten taas! (P.S. mulla oli kerran vähän aikaa samanlainen musatyyli kuin Ankkujen laulajalla Mikulla xD)

One Ok Rock on ihan mielettömän hyvä japanilainen rockbändi. Jos joskus tarviin energiaa niin tää bändi soi mahdollisimman lujaa, sen takia näiden biisit onkin juoksulenkkien paras tahdittaja. Myös mitä enemmän ketuttaa, sen paremmin tämä bändi mielialan saa kohdalleen. Nii ja onhan noi ihan sairaan söpöjä pikku-ukkoja. :DEn muista, mitä kautta törmäsin Miura Daichiin, mut on kyllä japanilaisen urbaanin musiikin parhaimmistoa ja mulla ajoittain soi repeatilla hänen levynsä. Viihdyttävä kokonaisuus on tämä herra ja musiikkityyli on just sellaista r&b-tyyppistä, mistä eniten tykkään. :)


R&B:stä puheenollen, EXILE edustaa samaa genreä ja itseasiassa Japanin koviten myyvä yhtye. Musa on aika kevyttä tanssittavaa kamaa ja bändi on siitä aika hauska, että siinä on jotain 13 tanssija ja kaksi laulajaa. :D Se on myös aika huvittavaa miten ISO toi bändi Japanissa on, olin yhdessä tapahtumassa Tokiossa ja siellä kaks ton bändin tanssijaa juonsi jonkun insertin ja yleisö sekos ihan totaalisesti vaan siitä et ne kaks jannua seiso siellä lavalla pari minuuttia. :D Mut joo, tykkään EXILEn musasta kyllä kovin, semmonen kun menee tanssijalkaan niin harvoin mun kohdalla menee vikaan. :)Joo, huomasitte varmaan et paljon naislaulajia ei näy. Jostain syystä ihan yleisesti, länsimainen musa mukaanlukien, kuuntelen tosi vähän naislaulajia. Pari suosikkia löytyy tuolta aasialaisesta popmusastakin ja ne tässä:Koda Kumiin tykästyin joskus musan monipuolisuuden takia ja naiselta löytyykin kyllä tuotannostaan vaikka ja mitä. Niin ja yhden Kumin musavideon takia värjäsin aikoinaan ruskean tukkani blondiksi. :D


Jos tutkii japanilaista popskeneä niin aika äkkiä varmaan nimi Utada Hikaru pomppaa esiin. Aika mittavan ja merkityksellisen uran on tehnyt japanilaisessa popmusiikissa ja toi yllä oleva biisi on yks parhaita biisejä mitä tiedän. Se on myös tunnarina yhdessä hyvin koskettava japanilaisessa draamasarjassa ja ekoja kertoja kun biisin kuulin niin mulla oli aika isoja säröjä sydämessä niin toi biisi kyllä iski ja kovin, on kyllä vaan niin loistava biisi edelleen. Jos kuuntelet vaan yhden biisin tästä merkinnästä, niin valitse toi. :) Utadalla on kyllä hieno, hieno ääni, joten suosittelen hänen tuotantoaan laajemminkin. :)


Tässä lienee nää suurimmat suosikit mitkä ensi ajatuksella tuli mieleen tältä musa-alueelta, tämä on tosin ihan pintaraapaisu siitä, miten paljon tosi hyvää musaa Aasian mantereelta tulee. :) Tätä musaa tänne tulee varmasti aika ajoin lisää, koska vaikka mun fanitus on laantunut muutaman vuoden takaisesta intoilusta niin aasialainen pop on edelleen mulle tosi rakas kiinnostuksenkohde ja mulla vierähtäis helposti päivä jos toinenkin ihan vaan aasialaista musaa kuunnellen. :)

Jos joku luki tämän kaiken ja kuunteli edes yhden itselleen uuden biisin niin kuulisin mielelläni kommentteja. :)

Niin ja hei, ihan superia viikonloppua kaikille! Sisäisellä auringolla takatalven läpi. ;) Kyllä se kevät vielä tulee ihan kokonaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti