sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Do you like you?

Pohdiskelin tätä merkintää jonkun aikaa. Tää blogi ei muutenkaan ole syvällisten pohdintojen paikka, miten henkilökohtaisista asioista haluan kirjoittaa? Luulisin kuitenkin, että aika moni painiskelee samojen asioiden kanssa, joten here goes.

Ulkonäköpaineet. Olenko liian läski? Mitä muut ajattelee musta? Olenko kaunis ilman meikkiä?

Mua kiusattiin koko yläasteaika todella rankasti koulussa. Samanikäiset pojat kertoivat mulle päivittäin suorat mielipiteensä mun ulkonäöstä. Läski. Ruma. Jos olin pois koulusta olin kuulemma laihdutusleirillä. Olen aina ollut vähän keskivertoa pidempi ja rotevampi, tuohon aikaan olin kuitenkin pahimmillaankin vain noin kymmenen kiloa ylipainoinen, eli käyrien mukaan saman verran kuin nyt, eikä kukaan sanois musta tällä hetkellä, että olen läski. Kävin terveydenhoitajalla painokontrolleissa, koska olin huolestuttavan ylipainoinen, aineenvaihduntatesteissä, äiti laittoi mut Painonvartijoihin kun olin 14. Herkimmässä iässä, jossa vartalo ja mieli muuttuu, kun pitäisi rakentaa tervettä minäkuvaa ja itsetuntoa, sain minä tuntea vain olevani vääränlainen, ruma, liian painava, en kokenut olevani hyväksytty ennenkuin olin yli 20-vuotias.

Eivät tainneet keskenkasvuiset teini-ikäiset pojat ajatella, miten suuri merkitys heidän sanoillaan voi olla. Yksi mun suurimmista kamppailuista on ollut oppia hyväksymään itseni siitä huolimatta, mitä koko maailma on tuntunut olevan mieltä.

Noista vuosista on tultu pitkä ja kivinen tie tähän hetkeen. Näinä vuosina mä olen ollut reilustikin ylipainoisempi, laihtunut vähän vahingossa liikunnan kautta, mutta ajatellut silti, päivittäin, että olen liian läski. Saatan kiertää kadun toiselta puolelta miesjoukkoja, koska olen tottunut kuulemaan negatiivista palautetta itsestäni. Ne arvet kannan mukanani varmaankin aina. Olen kokeillut tuntikausia vaatteita, koska näytän liian läskiltä kaikissa. Kokeillut kaikki eri hiustyylit, mikään ei ole tuntunut omalta. Meikannut hysteerisenä piiloon finnejä, pelännyt mitä muut ajattelevat.

Pidän huolta ulkonäöstäni, meikkaan, urheilen, katson mitä syön, sheivaan joka päivä. Mietin mitä puen päälleni, koska onhan sillä väliä mitä muut ajattelevat.

Onko?

Loppujen lopuksi olen jotenkin vain oppinut, että ellen minä nää peilissä kaunista ihmistä, ei sitä näe kukaan muukaan. Tänään voin katsoa peiliin ja todeta, että mulla on muutama ylimääräinen kilo, mutta se ei haittaa. Voin todeta, että näytän ihan kivalta bikineissä ja tämä hiustyyli sopii mulle. Saatan katsoa ilman meikkiä peiliin ja ajatella, että olen ihan söpö. Saan kuulla vaikuttavani itsevarmalta, ja se johtuu siitä, että todellinen kauneus tulee sisältäpäin.

Meikit ovat kivoja ja niin ovat nätit vaatteetkin, laittautuminen on mukavaa, mutta ei saisi olla itseisarvo. Liikunta on kivaa, koska siitä tulee hyvä olo, ei siksi että näyttäisin tietynlaiselta.

Mulla on vielä opittavaa siinä, että vain sellaiset ihmiset ansaitsee mun seuraa, jotka hyväksyy mut sellaisena kuin olen. Onneksi sellasiakin ihmisiä on mun ympärillä. :) Yksi tärkeimmistä tunteista on kokea, että voi olla oma itsensä toisen ihmisen seurassa.

Jos mä nyt voisin jutella 15-vuotiaalle minälleni, mä sanoisin, että sä olet kaunis. Älä kuuntele muita, sä olet ihana tyttö ja kaikki järjestyy kyllä. Suakin rakastetaan vielä ja jonain päivänä säkin tunnet olevasi kaunis. Nauti elämästä ja kaikesta mikä on sulle tärkeää, koska sulle on edessä niin paljon kaikkea hyvää. Vielä tulee se päivä, kun sä istut ihanan miehen vieressä, joka katsoo sua sinuna itsenäsi, nauttii sun seurasta ja sanoo, että sä näytät aina hyvältä. Älä huoli, rakasta itseäsi, niin muutkin tekee niin. Nämä asiat yritän muistaa tänäkin päivänä.

Omistan tämän niille ihmisille, jotka eivät olet hyväksyneet mua omana itsenäni. Haluan sanoa heille, katsokaa nyt, musta tuli ihan hyvä ja kaunis ja onnellinen, vaikka te kaikkenne yritittekin mut lannistaa. Haluan sanoa kaikille ihmisille, että olette kauniita juuri sellaisina kuin olette, sellaiset ihmiset jotka eivät ajattele niin, eivät ole teidän arvoisianne. Ja haluan kiittää niitä ihmisiä, jotka ovat hyväksyneet mut sellaisena kuin olen, sellainen on todellista kauneutta.


Put your make up on
Get your nails done
Curl your hair
Run the extra mile
Keep it slim so they like you, do they like you?

Get your sexy on
Don't be shy, girl
Take it off
This is what you want, to belong, so they like you
Do you like you?

You don't have to try so hard
You don't have to, give it all away
You just have to get up, get up, get up, get up
You don't have to change a single thing

Get your shopping on, at the mall, max your credit card
You don't have to choose, buy it all, so they like you
Do they like you?

Wait a second,
Why, should you care, what they think of you
When you're all alone, by yourself, do you like you?
Do you like you?

You don't have to try so hard
You don't have to bend until you break
You just have to get up, get up, get up, get up
You don't have to change a single thing

Take your make up off
Put your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you?
Cause I like you

                                                           
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti